Barion Pixel

Általános Tájékoztató - Iskolai szabályzat

(Érvényes: 2023. szeptember 5-től, 2024. augusztus 20-ig)

1. TANFOLYAM:

Az úszásoktatásunkon 3,5 éves kortól – 12 éves korig vehetnek részt a gyermekek. A részvétel kritériumai, hogy a gyermek szobatiszta legyen és elérje a minimum 106 – 108 cm magasságot. A tanmedence 90 cm mély, így ez a magasság szükséges ahhoz, hogy az órán biztonságosan és komfortosan részt tudjon venni a gyermek.
Az úszóiskola, az oktatási idő alatt, az órán résztvevő gyermekekért balesetvédelmi felelősséget vállal – amennyiben az őt tanító oktató felelőssége egyértelműen megállapítható. Ez alól kivételt képeznek az alábbi idősávok: a gyermek helyszínre érkezése, öltöztetése és az uszodából való távozása.
Az uszoda házirendjének betartása mindenkinek kötelező!: Pesterzsébeti Uszoda – Házirend


2. OKTATÁS:

2/a) Az új jelentkezők részére egy ingyenes próba órát biztosítunk:

Ez azt jelenti, hogy a jelentkezést és az előzetesen időpont egyeztetést követően, a gyermek ki tudja próbálni, hogy zajlik nálunk egy úszás óra, megismerkedik az oktatókkal, az uszodai közeggel, anélkül, hogy a szülőknek ez az alkalom bármilyen anyagi vonzattal járna.
Ekkor az oktatók felmérik, hogy mozog a vízben, mennyire bátor, vagy félős, milyen a jelenlegi úszástudása, milyen a mozgása a vízben. Ezután a szülőkkel egyeztetjük, hogy melyik lenne a gyermek számára a legmegfelelőbb csoport a fejlődéséhez / korosztályához. Ekkor történik az egyszeri regisztrációs díj, illetve a havi tagsági bérlet befizetése is, online (bankkártyával a weboldalunkon keresztül), vagy készpénzben a helyszínen.

Szintjeink: vízhez szoktató, kezdő, középhaladó, haladó, mélyvizes, mélyvizes-haladó. A tanfolyam során előfordulhat, a gyermek fejlődése miatti oktató- illetve időpont változás.

2/b) Csoportjaink:

Kedd, csütörtök:

16.00 – 17.00: vízhez szoktató és kezdő tanmedencés csoport (3,5 – 7 évesek)
17.00 – 18.00: kezdő / középhaladó tanmedencés és középhaladó mélyvizes csoportok (5 – 10 évesek)
18.00 – 19.00: kezdő / középhaladó, haladó tanmedencés és haladó mélyvizes csoportok (4 – 12 évesek)

Szombat: 

9.00 – 10.00: vízhez szoktató és kezdő tanmedencés csoportok + kezdő mélyvizes csoport (3,5 – 6 évesek)
10.00 – 11.00: középhaladó és haladó tanmedencés csoport és haladó mélyvizes csoport (6 – 13 évesek)

2/c) Felszerelés:

– Fürdőnadrág / fürdőruha (kisebbeknek kétrészes, vagy olyan egyrészes javasolt, amit egyedül fel- és le tud venni mosdó használatkor).
– Úszósapka (anyag vagy szilikon, hosszú haj esetén felnőtt méretű)
– Úszószemüveg (ajánlott, de nem kötelező, ha hoz, kérjük, hogy gyermek méret legyen és ne búvárszemüveg, mert az letakarja az orrát)
– Papucs (könnyen ki-be bújós)
– Törülköző vagy köntös

2/d) Óra menete:
Az oktatás 5 perces bemelegítésből (+zuhanyzás), 45 perces oktatásból és a végén 10 perc játékból áll.

3. REGISZTRÁCIÓ – REGISZTRÁCIÓS DÍJ:

3/a) Az oktatáson való részvételhez az első lépés, a weboldal alján található jelentkezési lap kitöltése. A regisztrációt követően e-mailben vesszük fel a szülőkkel a kapcsolatot, ekkor egyeztetjük az ingyenes próba óra időpontját is.

3/b) A próba óra után történik az egyszeri regisztrációs díj befizetése 4.000 Ft/fő.
A regisztrációs díj a tanfolyam befejezésekor lejárható utolsó oktatási hónap tagsági díjából, illetve tovább vihető a következő tanévre. Kiegyenlítetlen úszás óradíj tartozás esetén, a regisztrációs díj kerül elszámolásra!

3/c)
Amennyiben gyermeke bármely okból kifolyólag hosszabb ideig (1 hónap) nem fog járni oktatásra, kérjük, előre jelezze az úszóiskola vezetője felé.
Legkésőbb a tárgy hónapot megelőző hónap 25-éig! 

Ha a szülő nem jelzi ezt az alábbi időpontig, a gyermek regisztrációs díja számítódik be, a tárgy hónap kieső tagsági díjának ellentételezéseként. Ez esetben, amikor a tanfolyamot folytatni szeretnék, újra szükséges lesz a regisztrációs díj befizetése. 

4. TAGDÍJ – HAVI BÉRLET BEFIZETÉS:

Az úszótanfolyamok tagdíjának befizetése minden hónapban előfinanszírozási formában történik. Az oktatási díj megfizetése előre, minden hónap tizedikéig egy összegben történik, készpénzben vagy online, bankkártyás fizetéssel a weboldalon keresztül. A befizetésről kiállított számlát, a regisztrációkor megadott email címre küldjük el. A havi bérlet mindig az adott hónapra szól és 30 napig érvényes.

5. ÁRAINK:

Havi 4 alkalom (heti 1 úszásóra): 14.000 Ft / fő
Havi 8 alkalom (heti 2 úszásóra): 26.500 Ft / fő

Testvérek részére a tagdíj összege kedvezményes:
Havi 4 alkalom (heti 1 úszásóra): 13.000 Ft / fő
Havi 8 alkalom (heti 2 úszásóra): 24.500 Ft / fő

Ha bármilyen oknál fogva, a hónapban a gyermek csak havi 1 vagy 2 alkalmmal, tud órára jönni, 1 alkalmas úszójegyet tud a szülő kiváltani (4.000 Ft / fő/ alkalom). Részletek: Bérletek menüpont.

6. HIÁNYZÁS – PÓTLÁS:

Betegség, vagy egyéb okból kifolyólag, ha a gyermek nem tud részt venni az oktatáson, az elmulasztott órákat, e-mailben történő előzetes egyeztetést követően tudja pótolni. Erre az iskola 30 napot biztosít. Pótlásra azokon a napokon van lehetőség, amely napon a gyermek nem jár alapvetően úszásoktatásra. Amennyiben ez a szülő/gyermek egyéb elfoglaltsága miatt nem megvalósítható, az úszóiskola ezért pénzügyi felelősséget nem vállal! 
Abban az esetben, ha a gyermeket elfelejtették felíratni a pótló listára, sajnos nem tudjuk garantálni, hogy részt tud venni az órán, a csoportok túltöltésének megakadályozása érdekében.

Tagsági díj jóváírása a következő hónapból, csak igazolt fertőző betegség, váratlan műtéti beavatkozás, vagy hosszantartó betegség (min. 3 hét) esetén lehetséges. Más esetben jóváírásra nincsen mód. Amennyiben a gyermek tagdíja, az aktuális hónap 10-ig nem került kifizetésre, úgy a gyermek az oktatáson nem tud részt venni mindaddig, ameddig ez pótlásra nem kerül.
Tagsági díj, óradíj visszafizetésére nincs lehetőség!

7. ÖLTÖZTETÉS

Az úszásoktatás előtt 15 perccel (3/4-kor) gyülekezünk az uszoda aulájában, a szenillás pultnál. Kérjük, hogy legkésőbb 50-re érkezzetek meg, hogy legyen elegendő idő az átöltözésre. Itt történik a névsorolvasás és a sárga szenillás karszalag felvétele.

A kisebb gyermekek részére (3,5 – 7 éves) biztosítva van egy kis öltöző (büfé után, a folyosón balra az első ajtó), ahova egy szülő bemehet segíteni az oktatás előtt- és után. Az öltöző nagysága végett, ide babakocsit nincs lehetőség behozni, illetve a hajszárítást kérjük mindenki az erre kijelölt helyen, az aulában végezze el.
A nagyobb / önállóbb gyermekek egy nagyobb öltözőben tudnak öltözni, ide a szülők már nem tudnak velük bemenni, de az iskola biztosít egy főt, aki az ottani öltözést segíti, koordinálja. A nagyoknak itt lehetőségük van egyszemélyes öltöző boxban is öltözni, illetve itt található külön wc és zuhany is.

A hajszárítást minden esetben a szülők (/gyermekek) végzik, az uszodában erre kijelölt területeken, ez a szolgáltatás díjmentes.

A szülők / kísérők, az uszoda aulájában várakozhatnak az oktatás ideje alatt, itt található büfé és mosdó is, vagy meg is tekinthetik az órát, az uszoda belső galériájáról, ehhez a pénztárban szükséges vásárolni galéria jegyet (400 Ft / fő /alkalom), vagy jó idő esetén, az uszoda parkos területén (játszótér) tölthetik el az időt. Illetve akár úszni is van lehetőség ez idő alatt, erről bővebb információ a pesterzsébeti uszoda weboldalán található: https://www.pesterzsebetiuszoda.hu/

A változtatás jogát fenntartjuk!
–Szenilla Úszóiskola–